ADS
5 euro gratis
Parteneri
Remi online

Remi

5 euro gratis Jocul de remi este foarte popular. Din aceast motiv oamenii si-au pus fel si fel de intrebari ca de exmplu cand a aparut jocul de remi si unde. Nici in momentul de fata nu se cunoaste raspunsul la aceste intrebari , dar sunt cateva teorii totusi.

Teoria Poker prin care se afirma ca jocul de remi a evoluat din poker. Pokerul si remi au intradevar cateva aspecte similare in ceea ce priveste felul in care cartile sunt combinate , amundoua impartasind conceptul de sir (carti consecutive,chinta in poker) sau grupuri (carti de aceasi valorea dar de culori diferita numite trei-de-un-fel in poker , sau careu). Mai exact se spune ca remi a evoluat dintr-un joc numit “Whiskey poker” care a devenit mai tarziu cunoscut sub numele de “Rum Poker”si mai tarziu doar “Rum”. Intrun final s-a ajuns la numele “Rummy”( denumirea in engleza pentru romanescul remi).

Teoria Conquian. Aceaste teorie se bazeaza pe jocul numit “Conquian” originar din Spania. Se crede ca la un moment dat jocul a ajuns in Anglia unde a fost numit “Rum”. Acest “Rum” cand a tranversat din nou Atlanticul a devenit “rummy” (denumirea in engleza pentru romanescul remi). Aceasta este cea mai cunoscuta teorie.

Teoria Chineza .  Exista un joc chinez numit “Khanhoo” si un altul numit “Kon Khin” a coror prezenta a fost semnalata spre sfarsitul anilor 1800 . Aceste jocuri se bazau pe formarea de combinatii (sir si grupuri) la fel ca remi din zielele noastre. Se crede ca remi este un derivat al acestor jocuri.


ADS